Krabi Airport Expansion Set för 2024 färdigställande

PRESSMEDDELANDE:

Department of Airports har meddelat att Krabi Airports expansion går stadigt framåt och har redan uppnått 87.52 % färdigställande. Bygget är på väg att slutföras i slutet av 2024, med de nya anläggningarna som ska vara i drift 2025 med en kapacitet att ta emot upp till 8 miljoner passagerare årligen.

Det omfattande projektet omfattar byggandet av en tredje passagerarterminal och förbättringar av de befintliga två terminalerna och parkeringsbyggnaden, till en uppskattad kostnad av 2.923 miljarder baht. Dessutom är en taxibana under uppbyggnad och flygplatsens elsystem får en uppgradering, som båda för närvarande är färdigställda till 58.20 %.

Efter färdigställandet kommer de tre sammankopplade passagerarterminalerna att stå med en total yta på 68,000 3,000 kvadratmeter, vilket avsevärt ökar flygplatsens kapacitet. Flygplatsen förväntas kunna hantera 8 1,500 passagerare varje timme eller 4 miljoner årligen, jämfört med den nuvarande kapaciteten på 2,000 XNUMX passagerare i timmen eller XNUMX miljoner passagerare per år. Parkeringsbyggnaden kommer också att få en uppgradering för att rymma upp till XNUMX XNUMX bilar.

Nya datasiffror visar att från oktober 2022 till juni 2023 betjänade Krabis flygplats totalt 1.69 miljoner passagerare, varav 1.37 miljoner var inrikesresenärer medan 318,550 2023 var internationella resenärer. I slutet av september 1.79 beräknas antalet passagerare som passerar flygplatsen uppgå till 1.43 miljoner, vilket omfattar 359,561 miljoner inhemska och XNUMX XNUMX internationella resenärer.

Utbyggnadsprojektet för Krabi flygplats är en del av landets strategi för att stärka dess infrastruktur och förbättra ekonomisk tillväxt och konkurrenskraft. Med de planerade förbättringarna säger tjänstemän att anläggningen kommer att kunna möta den växande efterfrågan på resor till och från regionen, vilket ytterligare ökar turismen och handeln i området.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.