Buddhister i Phuket går samman för buddhistiska dagar – FOTOTURE

Phuket -

Buddhister i Phuket anslöt sig till ceremonierna för Asarnha Bucha-dagen och starten av den buddhistiska fastan, två stora buddhismdagar.

Tisdag kväll (1 augustist), tjänstemän ledda av Phukets guvernör Naroong Woonciew och andra buddhister gick med i buddhistiska ceremonier vid Mongkol Nimit-templet i Phukets gamla stadsdel. Mongkol Nimit-templet är det främsta kungliga templet i Phuket.

För att lära dig mer om de senaste religiösa högtiderna, se nedan:

Varje midsommar i Thailand, vanligtvis juli eller augusti, är början på den buddhistiska fastan, eller Vassa. Det exakta datumet är den första dagen av den avtagande månen i den åttonde månmånaden.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.