Thailändska konsulatet i Kunming utfärdar varnande äktenskapsrådgivning

PRESSMEDDELANDE: 

Som svar på det eskalerande antalet misslyckade thai-kinesiska äktenskap har det kungliga thailändska generalkonsulatet i Kunming utfärdat en varning. Konsulatet uppmanar blivande brudar att vara försiktiga och göra grundliga bakgrundskontroller av sina kinesiska brudgummar innan de accepterar äktenskapsförslag. Dessutom rekommenderas de att säkerställa rätt visumtyp och registrera sina äktenskap hos thailändska myndigheter.

Varningen kommer efter ett seminarium med titeln "Kina i den nya eran: Vad thailändska medier bör veta", där den thailändska generalkonsuln i Kunming, Bhavivarn Noraphallop, talade till journalister i frågan. Konsulatet sätter hög prioritet på välbefinnandet för thailändska medborgare som bor utomlands.

Det växande antalet misslyckade thai-kinesiska äktenskap har blivit ett stort problem för konsulatet. Enligt Bhavivarn beror trenden delvis på att thailändska brudar går in i äktenskapslivet med orealistiska förväntningar och otillräcklig kunskap om levnadsförhållandena i Kina. Som ett resultat av det slutar många kvinnor att söka hjälp från konsulatet för ett sätt att återvända hem.

Många thailändska kvinnor som vänder sig till matchmakingbyråer gör det i hopp om att förbättra sina ekonomiska förhållanden. Men deras begränsade eller bristande kinesiska språkkunskaper och kulturella inkompatibilitet leder ofta till missnöje med deras nya liv, och vissa brudar utsätts för trakasserier från sina nya familjer eller finner sig själva tvungna att arbeta outtröttligt på gårdar.

För att ta itu med dessa problem uppmuntrar Bhavivarn starkt thailändska medborgare att gifta sig med utlänningar för att skydda sina resedokument och få lämpliga visum för rättsligt skydd enligt kinesisk lag. Hon rekommenderar också att registrera äktenskap med närmaste kungliga thailändska ambassaden, vilket kan vara fördelaktigt i nödsituationer.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.