Maya Bay i Krabi stänger tillfälligt i två månader

Krabi –

Den berömda Maya Bay i Krabi stängs nu tillfälligt i två månader för miljöåtervinning.

Hatten Noppharat Thara – Mu Koh Phi Phi National Park på tisdag (1 augustist) har meddelat en påminnelse om den årliga stängningen av Maya Bay och Loa Sama Bay i nationalparkområdet.

Den tillfälliga tvåmånadersstängningen för turism är från 1 augusti till 30 september 2023. Området kommer att vara strikt förbjudet utom för parkpersonal och ekologer.

Nationalparkens tjänstemän sa att den årliga stängningen är för att möjliggöra effektiv turismförvaltning efter monsunerna under denna säsong samt för att ge tid för naturen och miljön att återställa sig själva.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.