Ännu en man greps för att ha sålt fyrverkerier på Patong Beach

Patong –

En man greps för att ha sålt fyrverkerier på Patong Beach, en del av en pågående kampanj för att försöka befria stranden från fyrverkerier.

Patongpolisen berättade för Phuket Express den här långhelgen den 1 augusti 2023 att de hade fått klagomål från oroliga medborgare om att fyrverkerier såldes och visades upp på Patong Beach och hade blivit en allmän olägenhet för både lokalbefolkningen och turister.

Patongpolisen inspekterade senare Patong Beach och arresterade en man som inte identifierades av dem. Från honom beslagtogs en samling olika fyrverkerier. Han fördes till Patongs polisstation för att ha sålt fyrverkerier utan tillstånd.

Som sagt är detta en del av ett regelbundet tillslag mot försäljning av illegala fyrverkerier på Patong Beach, som ses nedan.

Fem fyrverkerier beslagtogs på Patong Beach.

En kvinna greps för att ha sålt fyrverkerier på Patong Beach.

Flytande lyktor och fyrverkerier beslagtogs på Patong-stranden efter klagomål.

Patongs kommun har varnat allmänheten för att inga fyrverkerier eller flytande lyktor är tillåtna för någon händelse, såvida inte särskilt godkännande ges av Patong-tjänstemän, med straff som strikt upprätthålls.

Två män greps för att ha sålt fyrverkerier på Patong Beach.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.