Två personer greps med 40,000 2 Meth-piller och XNUMX kg Crystal Meth i Phuket

Phuket -

Två misstänkta greps med 40,000 XNUMX metamfetaminpiller och två kilo kristallmetamfetamin i Mueang Phuket.

Wichit-polischefen överste Chatree Choowichean berättade för Phuket Express på söndagen (30 juli)th) att de har arresterat Wanwisa Bamrungna, 31, från Phatthalung, och Suranya Hompean, 21, från Prachuap Khiri Khan. De greps framför en paketbutik i Wichit den 29 julith. Från dem beslagtogs 40,000 XNUMX metamfetaminpiller och två kilo kristallmetamfetamin.

Gripandet kom efter att polisen fått ett tips om att de misstänkta skulle ta emot paket med illegala droger inuti. De två misstänkta berättade för polisen att paketen inte tillhörde dem. De gjorde bara vad de var anlitade för; ta drogerna till kunder och fick lite betalt för sitt jobb. De visste dock inte vid namn vem som anlitade dem, eller så påstod de.

Oavsett vilket fördes de båda till Wichits polisstation för att åtalas för olagligt innehav av kategori 1-droger med avsikt att sälja.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.