Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Fyrverkerilager i Narathiwat exploderar och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 24 juli 2023, till söndagen den 30 juli 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. En 6-årig egyptisk flicka drunknade tragiskt vid ett vattenfall i Mueang Phang Nga.

En 6-årig egyptisk turist som reste från Phuket med sin familj dog efter att hon halkade in i ett vattenfall i Phang Nga medan hon fick sitt foto taget av sin mamma på en bro.

Vila i frid.

2. En 59-årig tysk man har dödförklarats efter att ha dykt i Phang Nga. Hans kropp fördes tillbaka till ett sjukhus i Phuket.

Hans vänner ska ha berättat för polisen att mannen gick ner till 20 meters djup i havet innan han kom upp på båten och tog en paus, till synes utmattad men inte sjuk.

3. Denna fredag, den 28 juli, firas kung Vajiralongkorns 71:a födelsedag, som är Thailands nuvarande monark.

Pattaya News förlänger våra hjärtliga önskningar för Hans Kungliga Majestäts varaktiga hälsa och välbefinnande under de kommande åren.

4. Passagerare på en färja från Donsak till ön Samui drabbades av en stor oro efter att båtmotorn inte fungerade i mer än två timmar.

Efter mer än två timmar hjälpte en annan färja från Samui på väg till Donsak att dra den felaktiga färjan med rep till Samui.

5. Minst tio människor har dött, 118 personer har skadats och mer än 200 familjer har drabbats, många med sina hem förstörda, efter att ett fyrverkerilager exploderade i Su-Ngai Kolok-distriktet sent på lördagseftermiddagen (29 juli).th).

Dödssiffran på måndagen (31 juli) är uppe i 12 med 121 skadade och 290 hus skadade.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.