Thailändsk polis lovar att utrota utländska motorcykelklubbar som är inblandade i påstådda brottsliga aktiviteter

Nationellt —

Royal Thai Police (RTP) är på jakt efter fem stora utländska motorcykelklubbar som verkar på thailändsk mark efter ett tillslag mot den ökända Outlaws Motorcycle Club i Pattaya förra månaden.

RTP den 21 juli inledde ett tillslag mot gruppen Outlaws och arresterade den påstådda österrikiska gängledaren Thomas Ginner precis när han förberedde sig på att fly landet.

Enligt RTP var Ginners motorcykelklubb ökänd för att ha engagerat sig i transnationella brott och var inblandad i en incident där en tysk gängmedlem vid namn Olaf Thorsten Brinkmann anklagades för att ha mördat Hans Peter Walter Mack, en 62-årig tysk fastighetsmäklare, i Pattaya i juni förra året. Brinkmann greps när han gömde sig i en typ av hål i ett Outlaws klubbhus i Bangkok.

Efter att Brinkmann och hans tre medbrottslingar arresterats och ett tillslag mot Outlaws Motorcycle Club, riktar RTP sig nu mot fem stora motorcykelklubbar som är verksamma i landet. Dessa klubbar inkluderar Outlaws Motorcycle Club eller Outlaws MC, Hells Angels Motorcycle Club eller Hells Angels, Bandidos Motorcycle Club, som också är känd som Bandido Nation, Mongols Motorcycle Club eller Mongol Brotherhood, och Vagos Motorcycle Club, som också är känd som den gröna nationen, Det rapporterade Bangkok Post.

De flesta av klubbarna drivs av australiensiska medborgare och verkar huvudsakligen på turistmål över hela Thailand som Phuket, Koh Samui i Surat Thani och Pattaya, som påstås rikta in sig på utlänningar för skyddsavgifter i utbyte mot att de driver företag i området. De ibland till och med bortför eller begår mord mot utlänningar för pengar, sa RTP.

Vanligtvis blandar sig inte gängen med thailändare eftersom de vet att det kommer att hamna i problem lättare än när de gör med utlänningar.

Bortsett från Thailand har dessa gäng medlemmar runt om i världen, som påstås begå olika typer av olaglig verksamhet såsom distribution av narkotika, misshandel, stöld, långivning, bedrägeri, penningtvätt eller mord, Det rapporterade Bangkok Post.

Biträdande rikspolischef Pol Gen Surachate Hakparn uppgav att gängmedlemmarna tenderar att gynna Thailand på grund av bristen på strikt brottsbekämpning och korrupta tjänstemän.

Han citerade den föråldrade immigrationslagen från 1979, som tillåter utlänningar över 50 år att enkelt bo i Thailand endast om de har 800,000 65,000 baht på sitt bankkonto eller ett inkomstbevis med en månadslön på minst XNUMX XNUMX baht.

Detta tenderade också att vara fallet för de misstänkta för mordet på Mack.

På grund av förekomsten av dessa farliga gäng känner sig medvetna utländska turister avskräckta från att besöka Pattaya eller investera i östra kusten, vilket orsakar enorma skador på landet, sade Pol Gen Surachate.

Således måste RTP återvinna förtroendet från turister genom att inte bara utrota dessa gäng utan även några thailändska tjänstemän som i hemlighet hjälper dem.

Som en del av ansträngningarna lovade Pol Gen Surachate att han skulle föreslå en ändring av immigrationslagen, särskilt angående förlängning av pensionsvisum, genom polischefen när en ny regering tillträder. Detta syftar till att filtrera bort dåliga människor och göra lagen till hjälp för investerare eller någon som oskyldigt vill bo i Thailand.

För bikergängen såg han till att åtminstone en av dem, Outlaws, har blivit helt bortrensad från Pattaya. Polisen utvidgar nu sin utredning till Phuket och Koh Samui.

Ursprunglig källa: Bangkok Post

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.