Man i Narathiwat förlorade fyra familjemedlemmar i fyrverkerilagerexplosion

Narathiwat –

En man har förlorat fyra familjemedlemmar efter att ett fyrverkerilager exploderade i Narathiwat.

Vår tidigare historia:

Minst tio människor har dött, 118 personer har skadats och mer än 200 familjer har drabbats, många med sina hem förstörda, efter att ett fyrverkerilager exploderade i Su-Ngai Kolok-distriktet sent på lördagseftermiddagen (29 juli).th).

Nu till vår uppdatering:

Yossanai Bula sa till thailändska medier den 31 juli med tårar i ögonen, "Jag rusade hem när jag hörde många kraftiga explosioner för att hitta mitt hem, min mormors hem och min fars hem i närheten förstördes. Bara min mormor överlevde. Jag upptäckte att min far, mina två kusiner och min moster dog av explosionen.”

”Efter att jag hjälpt min mormor, som mirakulöst var oskadad trots att hennes hem var helt förstört, till ett säkert område, hjälpte jag tre grannar som satt fast i sina hem. Jag sökte igenom släktingars hem i närheten för att hitta att min åtta månader gamla kusin hade kastats av explosionen till utsidan av hemmet där även min kusins ​​mamma hittades död i hemmet”, tillade Mr. Yossanai.

– Jag är väldigt chockad och ledsen över händelsen. Min far hade varnat fyrverkerilagrets ägare många gånger om de potentiella farorna med fabriken och de bråkade många gånger. Min far var orolig att den här händelsen skulle hända. Ägaren hade också precis lagt till en ny uppsättning brandfarliga föremål i lagret. Min far kanske inte visste för han sa att om ägaren fortfarande lade till fler föremål skulle han berätta för polisen. Det som min far fruktade har hänt och det kostade honom livet, säger Yossanai.

Rättsliga avgifter väntar för ägarna, noterar The Phuket Express.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.