Myndigheter identifierar ägare till fyrverkerilager som exploderade i Narathiwat

PRESSMEDDELANDE:

Efter en massiv fyrverkeriexplosion i Narathiwat-provinsen som krävde 12 människors liv och lämnade 121 andra skadade den 29 juli, identifierade myndigheterna snabbt ägarna till det ödesdigra lagret som var ansvariga för den katastrofala explosionen.

Paret, identifierat som Sompong Na Kul och hans fru, Piyanut Puengworawat, var ägare till anläggningen, från början känd som "Weerawat Panit", som fungerade som en butik som sålde lantbruksutrustning och köksutrustning i Muno-distriktet.

Enligt provinspolisens region 9 kommissarie Pol Lt Gen Nanthadet Yoinual omvandlade paret senare butiken till ett lager, där de började lagra en betydande mängd fyrverkerier. Det uppskattades att mer än 1,000 XNUMX kilo fyrverkerier olagligt hade förvarats på platsen, baserat på förekomsten av djupa hål som upptäckts under undersökningar.

Efter den förödande händelsen kontaktade paret polisen och uttryckte sin villighet att kapitulera den 1 augusti. Pollöjtnant Nanthadet gjorde det klart att om de misslyckas med att kapitulera, skulle arresteringsorder utfärdas omgående.

Sungai Kolok District Assistant Chief, Suchart Kijakarn, avslöjade att ägarna hade fått tillstånd att bygga och driva lagret. Under ansökningsprocessen angav de dock inte vilken typ av varor som skulle lagras. Strax efter omvandlingen förvandlades lagret till en förvaringsanläggning för ett varierat sortiment av fyrverkerier.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

En man har förlorat fyra familjemedlemmar efter att ett fyrverkerilager exploderade i Narathiwat.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.