Phukets största berättelser från den senaste veckan: senegalesiska turister drunknar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 24 juli 2023 till söndagen den 30 juli 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Thailand såg en kontinuerlig ökning av fall av denguefeber i 18 provinser inklusive Chonburi, Phuket och Bangkok, rapporterade Department of Disease Control måndagen den 24 juli.

Phuket Provincial Public Health Office rapporterar att det högsta antalet fall av dengue finns i Thalang.

När regnperioden fortsätter är denguefeber ett allvarligt problem i Phuket.

2. En gravid kvinna skadades efter att hennes ben fastnat i ett vattenavlopp i Phuket Town.

Ett trasigt avlopp har åtgärdats efter att en gravid kvinna skadat sitt ben i Phuket Town.

Det är dock oklart om kvinnan kommer att få någon ekonomisk kompensation för händelsen från staden och Phuket City-tjänstemän kommenterade inte denna fråga.

3. En havssköldpaddsmamma i läder försökte lägga ägg nära ett hotell på Karon Beach.

En havssköldpaddsmamma i läder lade till slut 129 ägg på Karon Beach.

Vissa medier har rapporterat att detta var den första havssköldpaddan som låg ägg i detta område på ungefär två decennier.

4. En manlig turist från Senegal har rapporterats saknad efter att han badat i havet vid Freedom Beach i Karon, Phuket.

Kroppen av en försvunnen senegalesisk turist har sköljt iland i Karon-distriktet i Phuket i dag efter att han försvann i det grova havet den 28 juli.

Vila i frid.

5. En 36-årig australiensisk expat har räddats efter att han försökte hänga sig själv med ett staket på ett postkontor i Rawai.

Medicinsk personal berättade för polisen att den australiensiske mannen är samma person som åkte till ett sjukhus på morgonen (28 juli) och led av epilepsi men han vägrade att ta emot behandling.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.