Phukets guvernör beställer fyrverkeriinspektion

Phuket -

Phukets guvernör har beordrat inspektioner vid fyrverkeributiker.

Vår tidigare historia:

Minst tio människor har dött, 118 personer har skadats och mer än 200 familjer har drabbats, många med sina hem förstörda, efter att ett fyrverkerilager exploderade i Su-Ngai Kolok-distriktet sent på lördagseftermiddagen (29 juli).th).

Nu till vår uppdatering:

Elva fyrverkerier i Mueang Phuket-distriktet inspekterades på söndagen (30 juli)th) av tjänstemän från Mueang Phuket District Office efter en order från Phukets guvernör Narong Woonciew.

Fyrverkerioperatörer inspekteras för att kontrollera dem med avseende på brand- och säkerhetsrutiner, och varnades för att vara mer försiktiga när de transporterar fyrverkerier för att garantera säkerheten för allmänheten.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.