Gen Prawit omvald till PPRP-ledare

PRESSMEDDELANDE:

Gen Prawit Wongsuwon har omvalts som ledare för Palang Pracharath Party (PPRP) i en snabb och obestridd omröstningsprocess som hölls den 29 juli. Den 77-årige politikern, som också fungerar som en tillfällig vice premiärminister, klev av ner från tjänsten tidigare samma dag, tillsammans med hela partistyrelsen, som ett förfarandekrav.

Gen Prawits och partistyrelsens avgång banade väg för ett nyval för att välja partiledare och en 21-medlems styrelse. Gen Prawit var dock den enda kandidaten som nominerades till toppposten, vilket säkerställde att han återvände som PPRP-ledare.

De inofficiella omröstningsresultaten avslöjade Gen Prawits framgångsrika omval. Fem nya vice ledare valdes också, inklusive Santi Promphat, Paiboon Nititawan, Chaiwut Thanakamanusorn, Wirat Rattanaset och Trinuch Thienthong.

I ett betydande drag utsågs Gen Prawits yngre bror, Pol Gen Patcharawat Wongsuwon, en tidigare nationell polischef, till partiets chefsrådgivare. Detta beslut har väckt spekulationer om att det potentiellt kan underlätta PPRP:s inblandning i en ny regering, om förhandlingarna skulle bli framgångsrika med Pheu Thai-partiet.

Kapten Thamanat Prompow, en betydande figur inom PPRP och MP för Phayao, har också återinsatts som partiets generalsekreterare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.