UPPDATERING: Kroppen av försvunnen senegalesisk turist tvättar iland i Karon, Phuket

Karon —

Kroppen av en försvunnen senegalesisk turist har sköljt iland i Karon-distriktet i Phuket i dag efter att han försvann i det grova havet den 28 juli.

Först vår tidigare historia:

En manlig turist från Senegal försvann efter att han badat i havet vid Freedom Beach i Karon, Phuket.

Nu till vår rapport:

Kroppen av en försvunnen senegalesisk man, Mr. Cheikhonuna Be, 22, hittades på Freedom Beach nära platsen där han rapporterades försvunnen på fredagen.

Be försvann i grovt vatten på Freedom Beach i Karon-distriktet i Phukets Mueng-distrikt efter att ha badat med sina tre vänner. De senare räddades och överlevde.

Räddningspersonal från Sjöräddningscentralen tillsammans med 10 sjöräddare genomförde en sök- och räddningsinsats direkt efter att ha larmats om händelsen.

Naval Security Operations Center Region 3 sände ut ett specialiserat team för att hjälpa till med räddningsuppdraget. Men de stod inför utmaningar med att lokalisera den försvunna turisten på grund av de tuffa sjöförhållandena. Så småningom hittades turistens kropp spolas iland på Freedom Beach klockan 6:50 idag den 30 juli 2023.

Den avlidne bekräftades vara den försvunna senegalesiska mannen, enligt Vachira Phuket Hospital. Myndigheterna varnade för att bada i det för närvarande grova havet.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.