Thalang Högst för fall av denguefeber i Phuket

Thalang –

Phuket Provincial Public Health Office rapporterar att det högsta antalet fall av dengue finns i Thalang.

Våra tidigare berättelser:

Thailand såg en kontinuerlig ökning av fall av denguefeber i 18 provinser inklusive Chonburi, Phuket och Bangkok, rapporterade Department of Disease Control måndagen den 24 juli.

Phuket har fortsatt att slå tillbaka mot denguefebern, vars spridning ökar i området.

Nu till uppdateringen:

Phuket Public Health Office, biträdande överläkare Mueanprae Boonlom berättade för Phuket Express om det höga antalet fall på torsdagen (27 juli)th).

Fall av denguefeber har i allt högre grad upptäckts i alla tre huvuddistrikten i Phuket som är Mueang Phuket, Kathu och Thalang. En färsk rapport baserad på siffror från januari till juli visade att de högsta siffrorna var i Thalang. Det fanns totalt 577 fall av denguefeber. Av dessa var 295 män och 282 kvinnor.

Inga dödsfall rapporterades. Men om fallen fortsätter att öka, kan dödsfall eventuellt rapporteras i framtiden, varnade Boonlom.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.