Havssköldpadda i läder lägger äntligen 129 ägg på Karon Beach

Karon –

En havssköldpaddsmamma i läder lade till slut 129 ägg på Karon Beach.

Vår tidigare historia:

En havssköldpaddsmamma i läder försökte lägga ägg nära ett hotell på Karon Beach.

Nu, vår uppdatering:

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Phuket Office underrättades av lokalbefolkningen om incidenten på torsdagskvällen (27 juli). En havssköldpadda i läder lade till slut ägg på Karon-stranden på samma område som hon tidigare försökt lägga ägg.

Mr. Suthep Juealaong från DMCR berättade för Phuket Express att det tog mer än en timme för sköldpaddan att lägga äggen. DMCR-tjänstemännen hittade totalt 129 ägg, varav 92 var fertila ägg.

Den läderbakade havssköldpaddans mamma är cirka 35 år gammal. Hon återvände till stranden för andra gången efter två dagar. Första gången lade sköldpaddan inga ägg utan grävde tre bon.

Äggen har flyttats på grund av oro för skador från vädret. Det kommer att ta ungefär två månader för havssköldpaddsungarna att kläckas. Området kommer att övervakas i ungefär en halv månad ifall mamman återvänder för att lägga ägg igen.

Vissa medier har rapporterat att detta var den första havssköldpaddan som låg ägg i detta område på ungefär två decennier.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.