Tio döda, 118 skadade, 200 familjer lider efter att fyrverkerilager i Narathiwat exploderade

Narathiwat –

Minst tio människor har dött, 118 personer har skadats och mer än 200 familjer har drabbats, många med sina hem förstörda, efter att ett fyrverkerilager exploderade i Su-Ngai Kolok-distriktet sent på lördagseftermiddagen (29 juli).th).

Narathiwats guvernör Sanan Pongaksorn sa till thailändska medier: "Minst tio människor har dödförklarats, 118 personer har skadats och mer än 200 familjer har drabbats av att ha drabbats av denna massiva explosion. Det finns några människor som sitter fast i rasade hus och byggnader och väntar på hjälp.”

Chefen för Su-Ngai Kolok-distriktet, Anirut Bua-Onn, tillade: "Explosionen har skadat och förstört ett område med en radie på mer än 500 meter nära fyrverkerilagret. Detta område är ett populärt marknad- och bostadsområde varför förstörelsenivån var så hög. Mu Noa-polisen samlar in bevis och utreder händelsen. ”

Orsaken till händelsen är fortfarande oklar och det är inte heller klart om lagret var licensierat och fullt lagligt att förvara fyrverkerier i ett tättbebyggt område.

Det här är en utvecklingshistoria och fler detaljer kan komma att släppas när de görs tydliga av relevanta myndigheter.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.