Lång semester förväntas öka inhemsk turism och hotellbeläggning

PRESSMEDDELANDE:

Thailands turistmyndighet (TAT) förutser en betydande ökning av inhemsk turism och hotellbeläggning under Thailands senaste långa semesterperiod.

Semestern, som börjar den 28 juli, för att fira Hans Majestät Konungens födelsedag och pågår till den 2 augusti, förväntas generera cirka 1.66 miljarder baht i inhemska turismintäkter från nästan 5 miljoner resor som thailändska resenärer gör.

För att ytterligare stärka inrikesresandet utropade vaktmästarregeringen den 31 juli som en extra helgdag, vilket gav thailändare mer tid att besöka sina hemstäder och ägna sig åt fritidsaktiviteter.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn betonade att tillkännagivandet i sista minuten om den extra semestern sannolikt skulle få många thailändska resenärer att välja inrikesresor istället för att planera utflykter. TAT uppskattar att thailändare under den förlängda pausen kommer att ge sig ut på cirka 4.96 miljoner resor, vilket leder till en genomsnittlig hotellbeläggning på 63 %.

Provinser i de centrala och nordöstra regionerna förväntas bevittna det högsta antalet besökare, med hotell i den östra regionen som projicerar upp till 68 % beläggning. Däremot kan den södra regionen uppleva färre besökare på grund av stängningen av flera maritima nationalparker under regnperioden av säkerhetsskäl och för att låta naturen återhämta sig.

Den thailändska handelskammaren har en positiv syn på den ekonomiska effekten av långhelgen, och uppskattar att cirka 5-7 miljarder baht kommer att cirkuleras under denna period. Sanan Angubolkul, kammarens ordförande, uttryckte förtroende för att den extra helgdagen i allmänhet skulle gynna landet.

Sanan noterade dock att företag kan få extra kostnader, såsom övertidsersättning för anställda som arbetar under semesterperioden. Sanan föreslog att regeringen borde ha meddelat den extra semestern tidigare för att ge företagen gott om tid att planera och förbereda sig.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.