Hans Majestät Kungen uppmanar till "thailändsk visdom" på hans 71:a födelsedag

PRESSMEDDELANDE:

I ett tal till minne av hans 71-årsdag uppmanade Hans Majestät Kungen alla medborgare att utöva visdom och omdöme i sina handlingar, inte bara för deras personliga fördel utan också för nationens och dess folks bästa.

Han betonade att arbetet mot nationellt välstånd är av yttersta vikt och kräver effektiv styrning och kollektivt stöd från hela landet.

Hans Majestät Kungen uttryckte sin tacksamhet för de varma födelsedagsönskningar som framfördes av representanter för kungafamiljen, högre tjänstemän och dignitärer under en storslagen audiens, känd som "Maha Samakhom", som hölls i Amarindra Vinijaya Throne Hall i Grand Palace.
Som en del av födelsedagsfestligheterna har en storslagen mottagning, kallad "Samosorn Sannibat", också planerats i regeringshuset. Hans Majestät har nådigt tillåtit regeringen att stå värd för detta evenemang, som kommer att delta av Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn, Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Chulabhorn Krom Phra Srisavangavadhana, politiska ämbetsmän, högre statstjänstemän och utländska diplomater.
Den storslagna mottagningen kommer att innehålla olika kulturföreställningar, såsom en speciell maskerad "Khon"-dans och levande orkestermusik.

Regeringen har uttryckt sin uppskattning för samarbetet från både den statliga och privata sektorn, inklusive Fine Arts Department och Bangkok Metropolitan Administration, för att förbereda evenemanget.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.