Tysk turist dör efter dykning i Phang Nga

Phuket -

En 59-årig tysk man har dödförklarats efter att ha dykt i Phang Nga. Hans kropp fördes tillbaka till ett sjukhus i Phuket.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att de underrättades om den sorgliga händelsen på fredagseftermiddagen (28 juli)th). En 59-årig manlig tysk turist hittades medvetslös efter att han åkt på ett dyk nära Flower Island (Koh Dok Mai) i Yao Island-distriktet i Phang Nga.

Han dykte med ett reseföretag, vars namn undanhölls i väntan på en ytterligare utredning av thailändsk polis. Hans vänner ska ha berättat för polisen att mannen gick ner till 20 meters djup i havet innan han kom upp på båten och tog en paus, till synes utmattad men inte sjuk. Vännerna upptäckte senare att mannen var medvetslös med ansiktet uppåt liggande på båten innan de tillkallade räddningstjänsten för att få hjälp. Mannen fördes i hast till Chalong sjukhus i Phuket men på väg i båten, trots att han fick HLR, dödförklarades han på Chalong sjukhus vid ankomsten.

Den exakta dödsorsaken för den tyske mannen är fortfarande okänd och granskas av relevanta myndigheter och medicinsk personal.

Den tyska turisten reste in i Thailand den 22 julind, 2023 med turistvisum. Hans visum skulle gå ut den 20 augustith, 2023. Hans namn undanhölls i avvaktan på meddelande om hans familj och ambassad.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.