Utländsk turist anmäld försvunnen efter att ha badat på Freedom Beach i Phuket

Karon –

En manlig turist från Senegal har rapporterats saknad efter att han badat i havet vid Freedom Beach i Karon, Phuket.

Royal Thai Navy Third Area Command underrättades om incidenten på fredagen (28 julith) från Phuket Tourist Assistance Centre (TAC). Turisten, Cheikhonuna Ba, 22, av senegalesisk nationalitet, har rapporterats försvunnen efter att han simmade på Freedom Beach.

Han ska enligt uppgift simma med tre andra vänner i grovt vatten. Tre av dem räddades men Mr. Ba försvann. Ett tiotal räddningsdykare och badvakter gick ut för att söka men misslyckades på grund av hårda vindar och vågor.

Sökandet kommer att återupptas när väderförhållandena tillåter, men kommer sannolikt att bli en återhämtningsoperation kontra räddning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.