UPPDATERING: Egyptisk flicka dog efter att ha halkat när hon tog bilder på bron vid vattenfallet Phang Nga

Phang Nga –

En 6-årig egyptisk turist som reste från Phuket med sin familj dog efter att hon halkade in i ett vattenfall i Phang Nga medan hon fick sitt foto taget av sin mamma på en bro.

Vår tidigare historia:

Mueang Phang Nga-distriktets chef Pongsak Wetthayawong underrättades om den sorgliga händelsen onsdagen (26 juli)th) från en bychef i Song Preak sub-distriktet.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Song Preak Waterfall Wildlife Conservation, Mr. Utain Siripuwadon, berättade för Phuket Express att flickan och hennes familj bodde på ett hotell i Phuket tidigare i veckan.

De var på betald resa med en reseledare till vattenfallet när händelsen inträffade. På den tiden förbjöds turister att simma i vattenfallet på grund av starka vattenströmmar. Turister fick bara fota på en betongbro med vattenfallet i bakgrunden.

Flickans mamma tog bilder av sin dotter innan barnet av misstag halkade av bron. Andra turister på turen försökte ta tag i hennes hand men det var för halt och hon föll i vattenfallet.

Utain uppgav att bron har säkerhetsstolpar av järn och inspekteras regelbundet, och tillade att han alltid bad reseguider att vara försiktiga med turister, särskilt barn och äldre när de besöker bron.

Det är ännu inte klart om några rättsliga åtgärder kommer att äga rum från familjen till den unga flickan mot parken eftersom de fortfarande sörjde vid presstid.

Offrets och hennes familjs namn undanhölls av TPN Media av respekt för offrets familj.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.