TAT antar ett försiktigt tillvägagångssätt för viseringsavgiftsbefrielse

PRESSMEDDELANDE: 

Thailands turistmyndighet tar ett försiktigt tillvägagångssätt för att implementera ett system för undantag från viseringsavgifter för att locka fler utländska turister.

Som svar på turismoperatörer som uppmanade regeringen att erbjuda ett system för undantag från viseringsavgifter för att stimulera marknaden, sa TAT-guvernör Yuthasak Supasorn att det kanske inte är den bästa strategin, med tanke på att huvudfrågan för närvarande är den långa väntetiden under visumansökningsprocessen . Han noterade att denna strategi tidigare stött på problem angående hur resepaketpriserna skulle sänkas för att gynna turister eftersom TAT erbjöd detta system under Covid-19-pandemin, men det nekades av de relevanta myndigheterna som ansvarade för frågan.

TAT-guvernören sa att förutom den långsamma återhämtningen av den kinesiska ekonomin spelar flygbrist på grund av flygbolag som står inför brister på utbudssidan som flygplan och underhåll en viktig faktor för att bromsa återhämtningen. Det finns dock hopp om en ökning av antalet besökare i oktober under Kinas "Golden Week"-semester, eftersom flygbolagen är planerade att utöka sina tjänster för att hantera ökningen av passagerare under den perioden.

Samtidigt, i ett försök att återuppliva turismen, kommer Thai Lion Air att öppna sex nya rutter till Guangzhou, Chengdu, Hangzhou, Shanghai, Shenzhen och Xi'an från och med den 15 augusti. Dessa nya rutter kommer att använda Boeing 737–800 och Boeing 737 -900ER flygplan. För närvarande driver Thai Lion Air 15 flygplan i sin flotta, bestående av 13 B737-800 och två B737-900ER.

Thai AirAsia har också visat lovande tecken med en genomsnittlig kabinfaktor på 80 % på kinesiska linjer under första halvåret, med 13 operativa rutter till 12 destinationer i Kina. Flygbolaget sa att det gradvis kommer att återuppta sina rutter till södra Kina och hoppas kunna återhämta sig helt i slutet av detta år, både vad gäller destinationer och frekvenser.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.