Soi Dog Foundation går med i prinsessan Chulabhorns rabiesprojektevent i Nakhon Si Thammarat

PRESSMEDDELANDE:

Soi Dog Foundation var stolta över att delta i ett steriliserings- och vaccinationsevenemang i Nakhon Si Thammarat nyligen som en del av Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Chulabhorn Krom Phra Srisavangavadhanas projekt "Sjukdomsfria djur, rabiesfria människor". 

Evenemanget hölls mellan den 20 och 24 juli 2023 i Wat Phra Mahathat Woramahawihan och samlade HRH Princess Chulabhorns veterinära volontärenhet, tjänstemän från Regional Livestock Office 8, Nakhon Si Thammarat Provincial Livestock Office, Nakhon Si Thammarat Municipality, Walailak University och djurskyddsorganisationen. Soi Dog Foundation för att hjälpa till att minska populationen av herrelösa hundar och katter i området och för att hejda spridningen av sjukdomar, inklusive rabies.

Hanteringen av den herrelösa hund- och kattpopulationen i området är också en del av konstavdelningens bud på att Wat Phra Mahathat Woramahawihan ska utses till UNESCO:s världsarvslista 2024. Totalt 242 hundar från templet och det omgivande samhället var steriliserad och vaccinerad vid femdagarsevenemanget. 

Soi Dog har stött HRH Princess Chulabhorns projekt i Nakhon Si Thammarat sedan 2018, och arbetat med lokala myndigheter för att sterilisera och vaccinera djur med hjälp av CNVR-metoden (Catch, Neuter, Vaccinate, Return). Deras två mobila team rör sig systematiskt runt i provinsen och kommer att fortsätta göra det tills de har nått alla 23 distrikt. De är för närvarande stationerade i distrikten Sichon och Chalermprakiat. 

"Under de nästan sex år som vi har varit verksamma [i Nakhon Si Thammarat] har antalet herrelösa valpar som föds under ett kort liv av lidande minskat avsevärt", säger Dr. Patcharee Pipatdirekkul, Soi Dogs Southern Mobile Manager. "Dessutom, när hundpopulationen har stabiliserats och minskat, har vi märkt att människors attityder till hundar också har förbättrats." 

Soi Dog har sett liknande resultat i andra provinser där deras mobila klinikteam verkar. Det finns för närvarande 14 sådana lag i Thailand – nio i Greater Bangkok och fem i söder. I kombination med de externa CNVR-projekt de stödjer, steriliserar och vaccinerar stiftelsen för närvarande nära 20,000 2003 djur varje månad och närmar sig milstolpen för en miljon totalt steriliserade och vaccinerade djur sedan grundandet XNUMX.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.