Grattis på födelsedagen Hans kungliga majestät den thailändska kungen

Nationellt —

Denna fredag, den 28 juli, firas kung Vajiralongkorns 71:a födelsedag, som är Thailands nuvarande monark.

Dessutom är kung Vajiralongkorns födelsedag en nationell helgdag i Thailand, som firas med stora religiösa och kungliga ceremonier över hela landet. Kungen föddes den 28 juli 1952 i Ambara Villa i Dusit Palace, Bangkok. Han är den enda sonen till kung Bhumibol Adulyadej och drottning Sirikit, och den andra av fyra barn.

Vid 20 års ålder gjordes han till kronprins av sin far. Han har regerat som kung av Thailand sedan 2016, efter sin fars död.

På kungens födelsedag är regeringskontor, inklusive Immigration, och huvudbankskontor över hela landet stängda. Även andra verksamheter kan störas. Porträtt och flaggor av kungen visas i hem, offentliga byggnader och företag runt om i landet för att uttrycka lojalitet. Människor smyckar i gul klädsel, kungens färg, för att visa sin respekt för hans kungliga majestät.

Semestern är en tid för thailändare att fira sin kung och visa sin patriotism. Pattaya News förlänger våra hjärtliga önskningar för Hans Kungliga Majestäts varaktiga hälsa och välbefinnande under de kommande åren.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/