Färja till Koh Samui fungerar fel och Strands skrämde passagerare i timmar

Samui –

Passagerare på en färja från Donsak till ön Samui drabbades av en stor oro efter att båtmotorn inte fungerade i mer än två timmar.

Herr Om-In Limsuwan, som var en av passagerarna på färjan berättade för Phuket Express att på torsdagskvällen (27 juli)th), avgick färjan från en pir i Donsak kl. 7. Ankomsten till Koh Samui var planerad till 00:8. Vid 30-tiden gick färjemotorn sönder vilket innebar att strömmen på färjan också stängdes av. Färjan var mellan fjärde ön och femte ön vid tidpunkten för felet.

All personal på färjan hade flytvästar på sig och bad alla passagerare att gå upp på färjans översta däck då det var många starka vågor på den tiden. Många passagerare ska ha varit rädda och gråtande, säger Limsuwan.

Efter mer än två timmar hjälpte en annan färja från Samui på väg till Donsak att dra den felaktiga färjan med rep till Samui. Under vägen gick linorna sönder en gång innan de reparerades och bogserades igen. Färjan anlände till ön Samui vid 11:30.

Passagerare ber de berörda myndigheterna att kontrollera att varje färja har servats för säkerhets skull före användning.

Det var oklart om passagerarna fick någon form av ekonomisk kompensation eller återbetalning för incidenten från relevanta myndigheter.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.