ThaiHealth lanserar program för att rehabilitera alkoholister vid tempel

PRESSMEDDELANDE:

Antalet storkonsumenter i Thailand har enligt uppgift minskat sedan 2014. Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth), den viktigaste byrån som ansvarar för att motverka starkt drickande, rullar nu ut ett tempelvistelseprogram för att ytterligare avskräcka människor från överdriven alkoholkonsumtion .

Rungarun Limhaphan, en byrådirektör på ThaiHealth, höll öppningstalet för en konferens om lärdomarna från tidigare initiativ för att locka lokala samhällens deltagande i att begränsa alkoholkonsumtionen och nå ut till alkoholister.

Rungarun sa att baserat på data från National Statistical Office, var 5.7 miljoner människor engagerade i minst ett fall av kraftigt drickande 2021. Detta stod för cirka 10 % av befolkningen – en betydande minskning från 14 % 2014.

Enligt ThaiHealth-representanten indikerade rapporter om resultaten av screening och behandling för alkoholister i år att 65 % av personer med alkoholproblem får vård från vårdinrättningar. Det betyder att det finns kvar ett stort antal människor som antingen inte hade tillgång till terapi eller var ovilliga att vända sig till sjukvården om sina alkoholproblem.

ThaiHealth inser detta och arbetar med munkar, samhällsledare och volontärer för att lägga till en ny kanal för dem med alkoholproblem för att få tillgång till terapi. Deltagande samhällen kommer att få verktyg och utvärderingsformulär så att de kan följa upp framstegen för individer som söker rehabilitering. Enligt detta tillvägagångssätt kommer vårdtagare att bo i ett tempel i sex dagar och sju nätter för att lära sig om farorna med alkoholkonsumtion samtidigt som de får buddhistiska dhamma-lektioner.

Enligt Rungarun har detta tillvägagångssätt hjälpt människor med alkoholproblem i pilotsamhällen att minska mängden alkohol de konsumerade.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.