Muslimska diplomater observerar utvecklingen i Thailands södra gränsprovinser

PRESSMEDDELANDE:

Diplomater från tio muslimska länder besökte nyligen de södra gränsprovinserna i Thailand för att observera lokala utvecklingsinitiativ.

Southern Border Provinces Administrative Center (SBPAC) informerade diplomaterna om framsteg som gjorts i regionen, särskilt när det gäller säkerhet, förbättrad livskvalitet och främjande av mångkultur.

De sydligaste provinserna Yala, Pattani och Narathiwat har en betydande befolkning av människor som följer den islamiska tron. SBPAC:s generalsekreterare konteramiral Somkiat Ponprayoon förklarade centrets arbete med att skapa sociopsykologiska försäkringar för att främja ett robust mångkulturellt samhälle och uppmuntra fredliga lösningar på pågående frågor.

Det yttersta målet för centret är att säkerställa en god försörjning för invånarna och skydda deras frihet att leva enligt deras identiteter, övertygelser, kulturer och traditioner.

Enligt National Security Council har antalet våldsamma incidenter i de södra gränsprovinserna minskat sedan 2016. Det fanns 86 rapporterade fall från oktober förra året till juni 2023, med 33 dödsfall och 110 skadade. Dessa siffror representerar en minskning med 48 % av fall och 69.44 % av dödsfall jämfört med samma period 2017.

Den stadiga förbättringen av situationen har tillskrivits samverkan mellan den offentliga och privata sektorn. Thailändska myndigheter är fortfarande optimistiska om de pågående framstegen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.