Thailand går in i en 6-dagars lång semesterperiod från 28 juli till 2 augusti

Nationellt —

Det thailändska vaktmästarkabinettet godkände nyligen en extra helgdag för den 31 juli.

Detta godkännande innebär att den kommande helgen, som redan är speciell för de flesta thailändare eftersom den inkluderar kungens födelsedag den 28 juli och religiösa helgdagar den 1 och 2 augusti, nu kommer att förlängas till en härlig 6-dagars semesterperiod. officiellt mellan 28 juli och 2 augusti. Denna åtgärd är avsedd att stimulera turism och inhemsk konsumtion, enligt regeringen.

Den thailändska kungens födelsedag, som firas den 28 juli, har en enorm betydelse i Thailand eftersom den markerar födelsedagen för Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorn, den nuvarande monarken.

Detta speciella tillfälle observeras med stor vördnad, och det erbjuder en möjlighet för det thailändska folket att visa sin djupa tillgivenhet och lojalitet till kungafamiljen. Festligheter inkluderar offentliga ceremonier, religiösa riter och olika välgörenhetshandlingar. För utlänningar kan du visa ditt deltagande genom att bära en gul skjorta, färgen på kungen, för att respektera monarkins bestående roll i thailändsk historia och kultur.

Under tiden när det gäller Asarnha Bucha-dagen och början av den buddhistiska fastan, firas den årligen i år den 1:a och 2:a augusti, med datum som varierar varje år baserat på astrologiska mönster. Även känd som Dharma-dagen, firar detta gynnsamma tillfälle den första predikan som Lord Buddha höll, känd som "Dhammacakkappavattana Sutta", till hans första fem lärjungar efter att ha uppnått upplysning.

Vid detta tillfälle besöker hängivna buddhister tempel för att göra förtjänst, deltar i processioner med levande ljus runt huvudkapellet och lyssnar på predikningar av munkar. Dagen har en enorm andlig betydelse eftersom den symboliserar början på Buddhas läror och grunden för den buddhistiska klosterordningen (Sangha).

Dessutom kommer försäljning av alkohol att vara förbjuden under dessa två särskilda dagar. Alla regeringskontor och huvudbankskontor kommer också att vara stängda. Detta inkluderar thailändsk immigration.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.