Thailändsk författningsdomstol kommer att överväga fall angående Pitas premiärministeromnämnande

Thailand -

Den thailändska författningsdomstolen avslöjade att de överväger ett fall som involverar Pita Limjaroenrat, ledare och premiärministerkandidat för Move Forward Party, från att bli omnominerad till premiärminister.

Vår tidigare historia:

Ombudsmannens kansli måndagen den 24 juli beslutade att fråga författningsdomstolen om parlamentets beslut att blockera Pita Limjaroenrat, ledare och premiärministerkandidat för Move Forward Party, från att bli omnominerad till premiärministerrollen är konstitutionellt eller inte.

Författningsdomstolen onsdagen den 26 julith) har utfärdat ett dokument om ett nyligen genomfört möte. I dokumentet framgår att tisdagen (25 julith) ombudsmannens kansli lämnade in en begäran med tillhörande handlingar till författningsdomstolen via elektronisk ifyllning.

Begäran uppmanar den thailändska författningsdomstolen att överväga om en nominering till parlamentet för en premiärministerkandidat för andra gången är konstitutionell eller inte.

Ärendet behandlas nu av författningsdomstolens rättsväsende.

Som ett resultat, ytterligare premiärministeromröstningar är för närvarande uppskjutna som vi rapporterade här.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.