Husets talman skjuter upp premiärministeromröstningen den 27 juli

Nationellt —

Husets talman Wan Muhamad Noor Matha beslutade tisdagen den 25 juli att skjuta upp premiärministeromröstningen som ursprungligen var planerad till den 27 juli.

Flytten gjordes på grund av författningsdomstolens väntande beslut om JO:s framställning om Pita Limjaroenrats avslag på PM-val den 19 juli.

Pita, ledare och premiärministerkandidat för Move Forward Party, motarbetades av 394 parlamentariker för att ha blivit omnominerad till premiärminister baserat på en parlamentarisk förordning.

Ett klagomål från Move Forward Party lämnades därefter in till ombudsmannen, som hävdade att parlamentets bestämmelser inte kunde påverka PM-omröstningen eftersom omröstningen var beskriven i stadgan, landets högsta lag.

JO bad sedan domstolen i går ta ställning till frågan. De bad också att omröstningen om premiärministern som var inställd till den 27 juli skulle skjutas upp tills domstolen fällt en dom.

Det nya omröstningsdatumet är fortfarande oklart och är för närvarande uppskjutet på obestämd tid tills domstolarna kan besluta om omröstningen om PM. Något datum för det är ännu inte satt. Samtidigt fortsätter Thailands bildande av en ny regering att försenas.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.