Thailands före detta premiärminister Thaksin Shinawatra återvänder hem den 10 augusti, enligt hans dotter

FOTO: Bangkok Post

Nationellt —

Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra planerar att återvända hem till Thailand från Dubai den 10 augusti, enligt hans dotter Paetongtarn Shinawatra.

Paetongtarn avslöjade i ett inlägg på sociala medier att Thaksin skulle anlända till Don Mueang International Airport den 10 augusti.

Hon skrev: "På min pappas födelsedag utomlands saknade jag att vara med honom bara två gånger på grund av mina plikter i Thailand...Mitt hjärta, såväl som hjärtat hos alla i vår familj, känns både glada och bekymrade (om min pappas återkomst). Men jag respekterar alltid min pappas beslut. Jag önskar honom god hälsa och säkerhet. (Om han är här) kommer han att kunna följa med sina barnbarn till skolan, precis som han tänkt sig. Må alla goda gärningar vara med min pappa, för han har alltid varit snäll mot alla. Älskar dig mest i världen."

Paetongtarn fortsatte med att säga att: "För mina vänner som läst så här långt är min pappa en thailändsk man, en känd ledare känd för sina anmärkningsvärda prestationer och uthålliga kamper. Hans beslut att återvända hem den här gången är något han verkligen har talat om sedan början av 2022...”

Detta är en av de få gånger som Thaksin har satt ett exakt datum för sin återkomst. Hans tidigare comebacklöfte kunde spåras tillbaka till maj 2023, då han meddelade, men senare sköt upp, att han skulle komma tillbaka den 26 juli – hans födelsedag – för att ta hand om sina barnbarn.

Det återstår att se om detta datum kommer att hållas, konstaterar TPN.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.