Premiärministern efterlyser fredlig maktövergång

PRESSMEDDELANDE:

I kölvattnet av de senaste politiska händelserna har vaktmästare premiärminister Gen Prayut Chan-o-cha uttryckt sin önskan om en fredlig maktövergång när nationen går mot att bilda en ny regering.

Våra tidigare berättelser:

Husets talman Wan Muhamad Noor Matha beslutade tisdagen den 25 juli att skjuta upp premiärministeromröstningen som ursprungligen var planerad till den 27 juli.

Medan Pheu Thai-partiet tar ledningen för att samla den nya administrationen, har Gen Prayut försäkrat allmänheten att han flitigt kommer att utföra sina plikter och ta hand om landet under denna övergångsperiod.

Den biträdande regeringens talesperson Rachada Dhnadirek sa att premiärministern är optimistisk inför framtiden, med hänvisning till tecken på ekonomisk återhämtning och en ökning av turistankomsterna till Thailand samtidigt som han förblir hoppfull om en smidig överföring av makt.

Bildandet av den nya regeringen har inte varit utan utmaningar. Move Forward Partys premiärministerkandidat, Pita Limjaroenrat, lyckades inte säkra tillräckligt med parlamentariska röster för att stödja sin kandidatur, vilket ledde till att Pheu Thai-partiet steg fram för att gå i spetsen för regeringsbildningsprocessen.

När nationens uppmärksamhet riktas mot Pheu Thai Party för att bilda nästa regering, gjorde den avgående premiärministern också tydligt vikten av lugn och stabilitet bland det thailändska folket. Vid denna avgörande tidpunkt krävde han en sömlös och fredlig maktöverföring för att säkerställa en blomstrande framtid för Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.