Phuket kämpar mot denguefeber

Phuket -

Chalong kommun har fortsatt att slå tillbaka mot denguefeber, vars spridning är ökande inom området.

Vår tidigare historia:

Thailand såg en kontinuerlig ökning av fall av denguefeber i 18 provinser inklusive Phuket, Chonburi och Bangkok, rapporterade Department of Disease Control måndagen den 24 juli.

Nu till uppdateringen:

Chalongs borgmästare, Mrs. Tanaphon Ongsantiparp, berättade för Phuket Express att på måndagen (24 juli)th) ett team av personal från Public Health and Environmental Division fortsatte att rulla ut sin kampanj för att kontrollera spridningen av denguefeber i området som började denna månad.

Imma, som används för att förhindra att sjukdomsbärande myggor häckar, har utförts i byarna Moo 4 och Moo 10. Utbredd imma utfördes vid bostadsområden och samhällen i området.

Tanaphon har varnat invånare i Phuket att när regnperioden fortsätter i Thailand att vara på sin vakt för denguefeber.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.