Rikstäckande vapentillslag leder till beslag och arresteringar

PRESSMEDDELANDE:

Polisen har släppt resultatet av en omfattande månadslång tillslag mot illegala vapen, beslagtagande av ett betydande antal vapen och ammunition samtidigt som så många som 966 misstänkta greps. Tillslaget, som inleddes den 1 juli, ledde till att brottsbekämpande myndigheter slog till mot 1,658 XNUMX mål över hela landet i ett försök att stävja kriminella aktiviteter i samband med dem.

Kungliga thailändska polisens biträdande polischef Pol Gen Torsak Sukwimol avslöjade att den 21 juli inkluderar resultatet av operationen konfiskering av 911 illegala skjutvapen, tillsammans med 44,540 6,239 patroner av diverse ammunition. Förutom vapnen och ammunitionen lyckades myndigheterna även beslagta två sprängämnen och XNUMX XNUMX metamfetaminpiller.

I Krabis Khao Phanom-distrikt genomfördes en razzia mot en bostad som ägdes av en 28-årig man som var efterlyst på grund av flera arresteringar för narkotikarelaterade anklagelser och mordförsök. Insatsen ledde till en konfrontation med polisen, vilket resulterade i att den misstänkte dog i en skjutning. Efter händelsen genomförde myndigheterna en grundlig sökning i området och upptäckte en förvaringsplats med vapen nära den misstänktes kropp, inklusive en 9 mm Mauser-pistol, en M67-handgranat och två rökgranater.

Insatsen är en del av ett större rikstäckande tillslag mot illegala vapen och kriminella aktiviteter, övervakad av biträdande polischef Pol Lt Gen Samran Nualma och involverar samarbete mellan flera brottsbekämpande myndigheter. Dessa inkluderar Metropolitan Police Bureau, Provincial Police Regions 1-9, Central Investigation Bureau, Narcotic Suppression Bureau, Tourist Police Bureau, Immigration Police Bureau, Cyber ​​Crime Investigation Bureau och Border Patrol Police.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.