Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Premiärministerkandidat Pita avstängd från tjänsten och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 17 juli 2023, till söndagen den 23 juli 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailands konstitutionella domstol beslutade onsdagen den 19 juli att stänga av Move Forward-partiets ledare och premiärministerkandidat Pita Limjaroenrat från att utföra MP:s uppgifter i avvaktan på en utredning av hans medieägarmål.

På en dag som var en bitter besvikelse för anhängare av Move Forward Party (MFP) och premiärministerkandidat Pita Limjaroenrat, avstängdes MFP:s ledare från sina uppdrag som parlamentsledamot och förvägrades chansen till en andra omröstning för att bli premiärminister.

En annan omröstning, denna gång sannolikt för att nominera en Pheu Thai-kandidat, är enligt nedan preliminärt planerad till torsdagen den 27 juli, men kan bli försenad.

2. Husets talman i det thailändska parlamentet, Wan Muhamad Noor Matha, har fastställt nästa omröstning för Thailands 30th premiärminister torsdagen den 27 julith2023

Herr Wan Muhamad sa på onsdagen (19 julith) i parlamentet att nästa omröstning om premiärministern kommer att vara den 27 julith, 2023 med start kl 9.30 och framåt.

3. Pheu Thai Party, den näst största regeringskoalitionspartnern som försöker bilda en ny regering, tar nu ledningen för att bilda Thailands nya regering istället för Move Forward Party (MFP), valvinnaren, enligt MFP:s generalsekreterare Chaitawat Tuathon.

Med evenemang tidigare i veckan fast tar bort den karismatiska och populära premiärministerkandidaten Pita Limjaroenrat från Move Forward Party från att ställa upp som nästa thailändska premiärminister, vi ville profilera den mest sannolika kandidaten att läggas fram för en omröstning mellan det gemensamma thailändska parlamentet.

Affärsmannen Srettha Thavisin kommer sannolikt, men inte garanterat, att bli nästa kandidat som presenteras för den gemensamma parlamentets omröstning om att bli nästa thailändska premiärminister.

4. Den thailändska regeringen har godkänt ett förslag om att tillåta nöjesställen att fungera 24 timmar om dygnet endast i området U-Tapao International Airport för att öka turismen. Thailändska tjänstemän och representanter för nöjesföreningar har sedan dess förtydligat efter att det ursprungliga förslaget också verkade täcka Pattaya att så inte är fallet för närvarande.

Vi kommer att fortsätta att hålla dig uppdaterad om den här historien men för närvarande är de lagliga stängningstiderna i Pattaya kvar 2:00 i nöjeszoner och midnatt i områden som inte är underhållning.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.