Phukets största berättelser från den senaste veckan: Flera utlänningar arresterade för olika brott och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 17 juli 2023 till söndagen den 23 juli 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En taxiförare skadade ett staket efter att han blev arg på en utländsk passagerare över ett bråk om en prisskillnad på 44 baht i Patong.

Taximotorcykelföraren blev arg och sparkade mot staketet i närheten innan han gav passageraren långfingret.

2. En efterlyst 30-årig amerikansk man greps efter att han påstås ha misshandlat en nioårig flicka sexuellt innan han flydde till Phuket.

Han ska ha sexuellt utnyttjat en nioårig flicka i ett annat land många gånger innan han flydde till Thailand.

3. En amerikansk man greps på Phukets internationella flygplats.

Han fördes till Sakoo polisstation för att bli anklagad för övervistelse.

4. Tre ryska kvinnor greps i Thalang för att ha tillhandahållit salonger och nageltjänster, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

Tre ryska kvinnor som endast identifierades som Ms. Mazhitova, 22, Ms. Moiseenko, 32, och Ms. Nesterova, 26.

5. En jordansk man greps i Patong efter att han befanns tillhandahålla en frisörtjänst till utländska kunder, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

ฺBarberare och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

6. En berusad rysk man stoppades av Phuket-polisen med en taser (elektrisk pistol) efter att han upptäckte att han skadade flera bilar i Wichit.

Den utländska mannen höll i en flasköppnare och samarbetade, hotade poliser och kunde inte kommunicera ordentligt på grund av språkbarriärer och berusning.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.