Meteorologiska avdelningen prognoser kraftiga regn till tisdag

PRESSMEDDELANDE:

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har förutspått kraftiga regn att fortsätta i de flesta delar av Thailand fram till tisdag (25 juli), och varnade allmänheten att akta sig för snabba översvämningar och översvämningar.

Avdelningen sa att monsuntråget, som täcker de flesta regioner i Thailand, kommer att orsaka skyfall till nordöstra och östliga, såväl som västkusten i den södra regionen av landet. Situationen förväntas förbättras när dalgången flyttar till andra länder i regionen på onsdag (26 juli) eller torsdag (27 juli).

TMD har också utfärdat en varning för svåra väderförhållanden som kan leda till översvämningar och översvämningar, särskilt längs vattenvägar och låglänta områden. Invånare uppmanas att vara försiktiga och vara vaksamma under stormar. Förare bör också vara extra försiktiga på vägarna för att säkerställa sin och andras säkerhet.

Förutom kraftiga nederbörd väntas Andamansjön och övre viken möta starka vindar och åska. Ägare av småbåtar i dessa områden uppmanas att stanna på land under denna period och hålla sig informerade om de senaste väderprognoserna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.