Augusti 2023 bjuder på många fantastiska festivaler och evenemang

PRESSMEDDELANDE:

Den viktiga Asanha Bucha-dagen och Khao Phansa eller buddhistiska fastedagen firas denna månad, tillsammans med spännande andra evenemang runt om i landet.

Augusti 2023 lovar att bli ännu en händelserik månad i Thailand med en rad spännande evenemang, inklusive Amazing Thailand Grand Sale 2023, Phetchaburi Creative City of Gastronomy, Amazing Muay Thai Experience, Amazing Thai Taste@Udon, och ett antal maratonlopp och löpturer, samt två buddhistiska helgdagar på 1 augusti och 2 buddhistiska helgdagar i Phetchaburi på XNUMX augusti och XNUMX. .

Asanha Bucha-dagen
1 augusti 2023
Rikstäckande

Asanha Bucha-dagen firar tillfället för över 2,500 2023 år sedan då Herren Buddha höll sin första predikan, de fyra ädla sanningarna som anses vara grunden för all buddhistisk filosofi, för fem asketer (munkar). Även känd som Dharma-dagen, den äger rum på fullmånedagen i den åttonde månmånaden som år 1 är den XNUMX augusti.

På Asanha Bucha-dagen kommer buddhister att gå till templet för att lyssna på predikningar om Buddhas läror eller Dharma, för att göra förtjänst och delta i kvällsceremonier med levande ljus. Detta inkluderar en 'Wien Tien' procession där de håller tända ljus i handen och går runt ett tempels huvudkapell tre gånger, representerande en Buddha, två hans läror och tre munkskapet. Asanha Bucha Day är också en traditionell dag för unga thailändska män som ska prästvigas.

Khao Phansa eller buddhistiska fastan
2 augusti 2023
Rikstäckande

Khao Phansa eller buddhistiska fastan äger rum dagen efter fullmånen i den åttonde månmånaden – eller Asanha Bucha-dagen – och markerar början på regnperioden och den tid då munkar kommer att dra sig tillbaka till sina tempel för en tre månader lång period av studier och meditation. Denna reträtt är baserad på ett påbud från Lord Buddha utfärdat för att säkerställa att munkar inte skadade grödor eller av misstag stod på insekter gömda i översvämningsvattnet.

I centrum av den populära Khao Phansa-festivalen finns utsmyckat snidade ljus som visas upp i lokala parader på väg till tempel som ståtar med en fascinerande blandning av konstnärskap, nöje och festligheter med folkdanser, ljud- och ljusuppträdanden och lokalt hantverk som visas. Detta återspeglar den traditionella praxis att ljus doneras till tempel så att munkar kan fortsätta sina studier in på kvällen.

Här är några av de färgglada Asanha Bucha-dagen och Khao Phansa-firandet som äger rum runt om i Thailand i augusti:

Världens enda Wien Tien-ceremoni på vatten, Phayaosjön
1 augusti 2023
Wat Tilok Aram, Phayao

Wien Tien eller levande ljus procession på vattnet vid Wat Tilok Aram äger rum tre gånger om året på de buddhistiska helgdagarna Makha Bucha Day, Visakha Bucha Day och Asanha Bucha Day. Här är Wien Tien där buddhistiska hängivna håller tända ljus i handen och går runt ett tempels huvudkapell tre gånger på vatten, vilket gör det till den enda platsen i världen att ha denna ceremoni. Detta beror på att Wat Tilok Aram byggdes i vattnet, på ön i mitten av Phayao Lake.

Men i år, när vattennivån i Phayao-sjön har sjunkit, kommer ljuståget att äga rum på land vid Wat Tilok Aram. Besökare som vill se evenemanget på nära håll kan boka platser på båtar som går till ön kl. 18.00. den 1 augusti från Wat Tilok Aram-piren. Detta måste göras i förväg online på https://forms.gle/oS553XvTohVMmdac7 och biljetter måste hämtas från Wat Tilok Aram-piren mellan 15.00-17.00. den 1 augusti.

Ayutthaya Aquatic Phansa Festival
1 augusti 2023
Khlong Lat Chado (Lat Chadofloden), Ayutthaya

Detta färgstarka firande av folket i Ban Lat Chado i Ayutthayas Phak Hai-distrikt ser ljus transporteras med båtar dekorerade med blommor längs den antika Khlong Lat Chado, en sträcka på cirka 4 kilometer. Evenemanget är fullt av kultur och arv, med båtprocessionen och en båtparad planerad att äga rum kl. 09.00-12.00. Besökare kan också ta en promenad runt Lat Chado-marknaden och prova lite av den utsökta lokala maten.

Ubon Ratchathani Candle Festival 2023
30 juli–2 augusti 2023
Thung Sri Mueang, Ubon Ratchathani

Ubon Ratchathani Candle Festival är en mångårig tradition i denna nordöstra (Isan) stad och är full av lokal kultur och kulturarv. Aktiviteterna inkluderar en Wien Tien-procession på Asanha Bucha-dagen den 1 augusti, ljus- och ljudvisning och Khao Phansa-ljusprocession och tävling den 1-2 augusti, och presentation av ljus till templen den 2 augusti. Från runt mitten av juli fram till själva festivalen kan tillverkningen av de intrikata ljusen ses i lokala byar, och efter festivalen kommer de att visas i templen fram till den 31 augusti. Från 30 juli-3 augusti kommer det också att finnas gator upplysta med ljusdekorationer och OTOP-produktförsäljning.

Tak Baht Dok Mai Khao Phansa
31 juli–2 augusti 2023
Wat Phra Phutthabat, Saraburi

Denna traditionella ceremoni för att skapa merit innebär att man ger munkar vita Khao-Phansa-blommor och hålls årligen på Khao Phansa eller buddhistiska fastan. Aktiviteterna inkluderar en traditionell ljusceremoni i "Ubosot" eller vigningshallen i Wat Phra Phutthabat, kulturella och etniska processioner, en utställning om buddhistiska fastablommor, shopping och OTOP-produktutställning.

Korat Candle Procession Festival
1-4 augusti 2023
Thao Suranari (Ya Mo) monumentets innergård, Nakhon Ratchasima

Årets Korat Candle Procession Festival konceptualiseras som en show i karnevalstil som äger rum på gatan med en amfiteater för visning. En ljuståg kommer att innehålla omsorgsfullt utformade ljus från templen Wat Nok och Wat Mai Sra Pathum i Chok Chai-distriktet, från Wat Derm, Wat Mai Pratu Chai, Wat Old Pratu Chai och Wat Sra Pleng i Phimai-distriktet, och konstteam från Mueang-distriktet som Wat Pa Phithak Tham och Wat Muang-templen.

Prakhon Chai Candle Procession Festival
2-3 augusti 2023
Prakhon Chai Subdistrict Municipality Courtyard, Buri Ram

Den 2 augusti är det en ljuståg och en minikonsert av den thailändska artisten Lumplearn Wongsakorn Yawararat, och pong lang (Isan-musikinstrument). Den 3 augusti är det en kultur- och musikföreställning, ljustävlingen Miss Beauty och ljustävlingen folkets val.

Här är en lista över andra festivaler och evenemang som äger rum runt Thailand i augusti 2023, sorterade efter datum:

 Fantastisk Thailand Grand Sale 2023
15 juni-15 augusti 2023
Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya), Songkhla (Hat Yai)

Detta mycket populära, främsta årliga evenemang erbjuder rabatter på shopping, äta, flyga och resa och andra privilegier på över 10,000 10,000 deltagande butiker och anläggningar i Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya) och Songkhla (Hat Yai). Evenemanget förstärker Thailands image som en av världens sex populäraste shoppingdestinationer. Mer än 80 XNUMX fantastiska erbjudanden erbjuds i de sex städerna, inklusive shoppingrabatter på upp till XNUMX %.

Krachiao Flower Fields 2023
Juli-augusti 2023
Pa Hin Ngam nationalpark och Sai Thong nationalpark, Chaiyaphum

Varje år runt början av regnperioden blommar fält med Siam Tulip – eller Krachiao – blommor i full blom i den nordöstra (Isan) provinsen Chaiyaphum. De färgglada scenerna som skapas av denna förtjusande naturattraktion kan för närvarande ses i Sai Thong National Park i Nong Bua Rawe-distriktet där de rosa blommorna blommar.

Vid den här tiden på året är Chaiyaphum också känt för sitt "dimhav" runt klippor i nationalparksområdena, som vid Pha Hum Hot i Sai Thong National Park, Pha Sut Phaen Phaen i Pa Hin Ngam National Park och Pha Hua Nak i Phu Laen Kha National Park.

Phetchaburi Creative City of Gastronomy
4-6 augusti 2023
Wat Yai Suwannaram och Phra Nakhon Khiri Historical Park (Khao Wang), Phetchaburi

Phetchaburi Creative City of Gastronomy-evenemanget återspeglar Phetchaburi-provinsens status som medlem av UNESCO:s nätverk för kreativa städer (UCCN) i kategorin Gastronomy, och är ett kulturellt och kulinariskt firande som kommer att innehålla utsökt lokala rätter att njuta av, matdemonstrationer, gratis matprovningar, kulturella föreställningar och lokalt hantverksunderhållning, lokalt hantverksuppträdande och andra lokala smedsprodukter och underhållning försäljning.

Regionöverskridande resemässa
4-6 augusti 2023
Centrala Rayong

Detta är den fjärde av fem resemässor som hålls i Thailands fem regioner mellan juni och september 2023, med syftet att uppmuntra till resor över regioner. Showen kommer att innehålla kampanjer och specialerbjudanden från boende, attraktioner, reseföretag och andra turistprodukter och tjänster över hela landet, samt gör-det-själv-workshops om lokal visdom från de fem regionerna.

Fantastisk Muay Thai-upplevelse
11-13 augusti 2023
Wat Yai Tha Sao, Uttaradit

18-20 augusti 2023
Kung Narais palats, Lop Buri

Det här är de tredje och fjärde evenemangen i en serie med fyra evenemang som anordnas av Thailands turistmyndighet (TAT) för att visa upp fyra unika stilar av Muay Thai Boran eller antik thaiboxning: Muay Chaiya, Muay Korat, Muay Tha Sao och Muay Lop Buri i Surat Thani, Nakhon Ratchasima, Uttaradit, respektive Lop Buri.

Uppvisningen av Uttaradits snabba och mångsidiga "Muay Tha Sao"-boxningsstil – en kombination av thailändska och kinesiska kampsportstekniker – är planerad till 11-13 augusti 2023 på Wat Yai Tha Sao, och uppvisningen av den snabba och undvikande boxningsstilen "Muay Lop Buri" på August Nara Palace 18's Palace.

Vägen till Sonic Bang 2023
12 augusti 2023
IMPACT Exhibition Center, Bangkok

Den internationella musikfestivalen Road to Sonic Bang 2023 kommer att innehålla olika musikgenrer, med internationella artister, asiatiska artister och nya generationens thailändska artister som uppträder. Lineupen inkluderar LANY, Valley, ADOY, Nulbarich, Burnout Syndromes och HYBS.

Fantastisk thailändsk smak @ Udon
25-27 augusti 2023
Central Udon, Udon Thani

Detta är det tredje av tre Amazing Thai Taste-evenemang (efter Rayong i juni och Chiang Mai i juli) som syftar till att främja bilden av thailändsk mat, en av Thailands 5F soft-power foundations. Showen kommer att innehålla matlagningsdemonstrationer av kända och lokala kockar, diskussioner om matturism och musikaliska framträdanden av välkända artister.

Dessutom äger rum i augusti 2023 olika löparevenemang runt om i Thailand, inklusive följande, som är sorterade efter datum:

KhaoKheow10 Säsong 6
6 augusti 2023
Khao Keow Open Zoo, Chon Buri

KhaoKheow10 Season6 Presenterad av Plus+ av YumYum handlar om nöje och natur, med sträckorna Ultra Fun Run 10 km, Super Fun Run 7 km och Family Fun Run 4 km. Dessa tar sig runt i djurparkens pittoreska marker.

12 augusti Halvmaraton Bangkok 2023 Run For Mom
12 augusti 2023
Queen Sirikit National Convention Center, Bangkok

Efter ett uppehåll på tre år hålls 12 augusti Half Marathon Bangkok Run For Mom-evenemanget igen 2023. Till minne av Hennes Majestät Queen Sirikit The Queen Mother, arrangeras evenemanget 21.1 km halvmaraton, 10 km minimaraton, 6 km nöjeslöp och 1.8 km Walk-Crinish-linjen på QSN-Run. Alla intäkter efter utgifter kommer att doneras för att stödja det arbete som utförs av Queen Sirikit Center for Breast Cancer, under överinseende av Thai Red Cross Society.

KHAO KHO Run Through Mist Marathon 2023
13 augusti 2023
Khao Kho Viewpoint, Khao Kho, Phetchabun

KHAO KHO Run Through Mist Marathon 2023 har ett 42 km Marathon, 21 km Halvmarathon, 10 km Mini Marathon och 5 km Fun Run, i en destination som är känd för sin vackra "Sea of ​​Fog" naturliga väderattraktion.

Songkhla Pao Beach Run
20 augusti 2023
Muang Ngam Beach, Songkhla

Songkhla Pao Beach Run har kategorierna 4 km Fun Run, 12 km Mixed Stafett, 12 km Damstafett och 12 km Herrar Stafett, längs den pittoreska Muang Ngam Beach.

Bike Zone Tri Dash Thailand 2023-serien
20 augusti 2023
Bangpoo Golf & Sports Club, Samut Prakan

Detta är den andra av fyra tävlingshelger i Triathlon-serien Bike Zone Tri Dash Thailand 2023 mellan juli och december, varav två är på Pattana Sports Resort i Chon Buri och två på Bangpoo Golf & Sports Club i Samut Prakan. De olika kategorierna som kommer att hållas i helgen är – Long Dash (Individuell), Dash (Individuell), Mini Dash (Individuell), Long Dash (Team Stafett) och Dash (Team Stafett), samt Juniors Tri Dash Thailand 2023 Series för 12-17 åringar.

Songkhla International Marathon 2023
26-27 augusti 2023
Songkhla

Songkhla International Marathon 2023 har ett 42.195 km Marathon, 21.10 km Halvmarathon och 10 km Mini Marathon som kommer att äga rum den 27 augusti och ett 5 km Fun Run som hålls den 26 augusti. Många av löprutterna ligger längs Songkhlas strandlinje, och viktiga historiska platser passeras också.

Observera att registreringen för de flesta av dessa löparevenemang redan har stängts. Oavsett om de är stängda eller fortfarande öppna kan besökarna fortfarande njuta av den roliga atmosfären på varje plats.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.