Berusad rysk man som skadar flera bilar stoppas av Phuket-polisen med hjälp av tasers

Phuket -

En berusad rysk man stoppades av Phuket-polisen med en taser (elektrisk pistol) efter att han upptäckte att han skadade flera bilar i Wichit.

Wichit-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades från lokala invånare att det fanns en utländsk man som skadade bilar framför en bostadsrätt nära ett varuhus i Wichit på fredagseftermiddagen (21 juli)st).

Ett team på cirka 10 poliser ledda av överstelöjtnant Anurak Parinyasathirakun anlände snabbt till platsen fyra minuter efter det ursprungliga samtalet. Den utländska mannen höll i en flasköppnare och samarbetade, hotade poliser och kunde inte kommunicera ordentligt på grund av språkbarriärer och berusning. Polisen använde en taser och en träklubba för att stoppa den utländska mannen och slog honom till marken. Den oidentifierade utlänningen fördes till ett lokalt sjukhus för en fysisk och psykiatrisk utvärdering.

Wichit-polischefen överste Chatree Choookaew berättade för Phuket Express att den utländska mannen är en 26-årig ryss, men namngav honom inte. Fyra bilar skadades av den ryske mannen och samtliga bilägare gjorde polisanmälan mot den ryske mannen för skadeståndskostnaden.

Anledningen till den ryska mannens förvirrande beteende var fortfarande okänd, uppgav polisen, som skulle låta honom nyktra till innan han förhördes med hjälp av en översättare och överlämnade en räkning för fordonsskadorna.

Det var inte heller omedelbart känt om mannen skulle hänvisas till Thai Immigration för eventuella åtgärder som utvisning och/eller svartlistning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.