Havssköldpadda räddad efter att ha fastnat i fiskenät på Phuket Beach

Phuket -

En havssköldpadda har räddats efter att den fastnat i ett fiskenät på en strand i Thalang.

Chefen för Sirinat National Park, Mr. Sorasak Rananan, berättade för Phuket Express att på onsdagen (19 juli)th) hittade de en havssköldpadda som satt fast i ett fiskenät på Nai Yang Beach i Sakoo. Havssköldpaddan hade spolats upp av starka vågor.

Fisknätet skars långsamt och togs bort från sköldpaddan. Sköldpaddan skadades på sin flipper och skal. Det var en Olive Ridley Sea Turtle. Sköldpaddan var 62 centimeter lång.

Sköldpaddan fördes till Phuket Marine Biological Center i Wichit för medicinsk behandling.

Relaterade artiklar:

En havssköldpadda har räddats efter att den fastnat i ett fiskenät på en strand på Thalang.

Phuket Marine Office har utfärdat ytterligare en varning om att små båtar tillfälligt förbjuds att lämna hamnar i öppet hav på grund av dåligt väder fram till den 20 julith2023

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.