Premiärministern uttrycker oro över potentiella protester

PRESSMEDDELANDE:

Premiärministern har uttryckt sin oro över potentiella politiska protester denna vecka.

Demonstrationerna, som förväntas dra folkmassor från både pro- och regeringsfientliga fraktioner framför parlamentskomplexet, har väckt oro för eventuell konflikt.

Enligt ministern som är knuten till premiärministerns kansli Thanakorn Wangboonkongchana bad premiärminister Gen Prayut Chan-o-cha tjänstemän att säkerställa en smidig ledning av sammankomsterna. Hans primära angelägenhet är att förhindra någon fraktion från att bryta mot lagen och att upprätthålla freden, och uppmanar allt att fortsätta enligt korrekta förfaranden.

Thanakorn betonade dessutom att Gen Prayut ville undvika att eskalera nationella spänningar. Den tillfälliga premiärministern betonade att Thailand har arbetat hårt för att uppnå stabilitet under de senaste 8-9 åren, och efterlyste ett fredligt politiskt klimat och en progressiv rörelse.

När det gäller valet av premiärministern, som eventuellt skulle kunna förlängas till en tredje omgång, sa talespersonen att premiärministern inte uttryckte några specifika farhågor och tror att de politiska processerna kommer att utvecklas enligt den parlamentariska mekanismen. Om det ledande partiet misslyckas kommer de andra eller tredje ledande partierna att bilda regeringen.

Dessutom uttryckte general Prayut oro över hot bland vissa medborgare. Han sa att han var orolig för att sådana situationer skulle kunna leda till ytterligare splittring inom nationen och har beordrat relevanta myndigheter att övervaka och hantera frågan noga.

Särskilt nämnde han fallet med en senator som var måltavla online, och lyfte fram hur dessa frågor ofta sprids vidare på sociala medieplattformar och potentiellt leder till fler tvister och konflikter.

Premiärministern har gett regeringen och relaterade myndigheter i uppdrag att ta itu med dessa problem omgående.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.