Nya cannabisåtgärder godkända för att skydda barn som riskerar övergrepp

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen godkände nyligen utarbetandet av en ministerförordning som syftar till att skydda barn som riskerar att bli drogmissbruk, med särskilt fokus på användningen av kratom, cannabis och hampa.

Biträdande talesperson för regeringen Ratchada Thanadirek förklarade att målet är att skydda barn från potentiell skada på deras intellektuella och fysiska utveckling.

Den nya förordningen är en ändring av 2006 års ministerregel som definierar barn som riskerar att utsättas för kriminellt beteende. Den uppdaterade förordningen, som föreslagits av ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet, tar upp beteendet hos barn som använder kratom, cannabis, hampa eller produkter som härrör från dessa ämnen på fritiden. Dessa barn kommer att klassificeras som i riskzonen, vilket gör det möjligt för tjänstemän enligt 2003 års lag om barnskydd att bättre skydda deras välfärd.

Viktiga bestämmelser i denna förordning ger tjänstemännen två huvudsakliga handlingsvägar: Placera barnet i riskzonen på ett välfärds- eller utvecklings- och rehabiliteringscenter, eller anförtro barnet till en villig vårdnadshavares vård, med eller utan att tilldela ett barnskydd.

För att förhindra skadligt beteende eller potentiella kriminella handlingar kan vissa villkor tillämpas. Dessa kan innefatta varningar om att inte gå in på platser som kan uppmuntra olämpligt beteende eller associera med individer som potentiellt kan leda dem vilse.

När det har genomförts kommer avdelningen för barn och ungdom under ministeriet för social utveckling att utfärda en förordning från den nationella barnskyddskommittén. Denna förordning kommer att beskriva strategier för att skydda välfärden för barn som missbrukar substanser som kratom, cannabis, hampa och deras derivat.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.