Thailand förväntar sig att välkomna 1.6 miljoner indier i år

PRESSMEDDELANDE:

Indiska turister strömmar in i Sydostasien och befäster världens folkrikaste lands position som en viktig tillväxtmarknad för rese- och turismsektorn.

Från flygbolag som IndiGo och Thai Airways till hotellkedjor som erbjuder tusentals rum, chefer och analytiker säger att företag utnyttjar Indiens spirande medelklass och växande köpkraft.

En långsiktig ökning av indiska turister skulle leda till en omkalibrering av flygbolagens kapacitet, hotellerbjudanden och turismoperatörer – tidiga tecken på vilket är på gång, enligt industrimedlemmar.

Asian Development Bank (ADB) sa i en rapport från maj att Indien skulle kunna dyka upp som nästa Kina "i termer av utgående turismtillväxt" under det kommande decenniet, även om anslutningsmöjligheterna skulle begränsas av färre flygplatser där.

I Thailand är antalet indiska turister – även om det är färre än kinesiska i absoluta tal – bara cirka 14 % lägre än det var 2019.

Under 2019 spenderade kinesiska besökare cirka 197 USD per dag i Thailand och indier spenderade cirka 180 USD, varav båda besökte i ungefär en vecka, enligt uppgifter från thailändska myndigheter.

Tanes Petsuwan, vice guvernör för Thailands turistmyndighet (TAT), sa att 1.6 miljoner indier förväntas besöka kungariket i år.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.