Thailändska och ryska FM:s träffas i Phuket för att diskutera regionala och globala frågor

PRESSMEDDELANDE:

Utrikesministeriet har bekräftat att vice premiärminister och utrikesminister Don Pramudwinai höll ett möte med den ryske utrikesministern Sergei Lavrov på den södra ön Phuket i lördags (15 juli).

Lavrov var i Phuket för att presidera över öppnandet av Rysslands generalkonsulat på semesterön Thailand.

Ministeriet sade att de två sidorna hade en fruktbar diskussion om frågor av ömsesidigt intresse, inklusive sätt att öka handeln och förbättra samarbetet inom vetenskap, teknik och innovation (STI), kultur, sport och turism.

Dessutom uttryckte de sitt stöd för inledandet av förhandlingar om ett frihandelsavtal (FTA) mellan Thailand och den eurasiska ekonomiska unionen (EAEU) så snart som möjligt.

Ministeriet sa också att de två seniora diplomaterna också utbytte åsikter om regionala och globala frågor, såsom situationen i Asien-Stillahavsområdet, Ukraina och Myanmar.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.