Ryska kvinnor greps i Phuket för att ha tillhandahållit salonger och nageltjänster

Phuket -

Tre ryska kvinnor greps i Thalang för att ha tillhandahållit salonger och nageltjänster, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

Överstelöjtnant Tawan Lekmart vid Cherng Talay-polisen berättade för Phuket Express att de och Phuket immigrationsofficerare på tisdagen (18 juli)th) arresterade tre ryska kvinnor som endast identifierades som Ms. Mazhitova, 22, Ms. Moiseenko, 32, och Ms. Nesterova, 26, på en salong i Cherng Talay.

De påstods ha hittats göra salonger och nageltjänster för utländska kunder. De fördes till Cherng Talays polisstation för att anklagas för att ha arbetat illegalt.

Gripandet kom efter klagomål i sociala medier om att utlänningar arbetar i skyddade thailändska ockupationer. Phuket Express noterar att frisörer och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

Relaterad artikel:

Patongpolisen har undersökt efter att de fått klagomål om att utlänningar utförde förbjudna jobb som frisörer och salongsarbetare.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.