Jordanien greps i Patong för att ha arbetat olagligt som frisör

Patong –

En jordansk man greps i Patong efter att han befanns tillhandahålla en frisörtjänst till utländska kunder, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på onsdagen (19 julith) de fick klagomål från oroliga medborgare om att en utländsk man arbetade på en frisörsalong på Rat Uthit 200 Pi i Patong där ägaren är en thailändsk kvinna.

De inspekterade frisersalongen för att hitta en man som bara identifierades som Mr. Osamh som utförde frisörarbete åt en utlänning. Han kunde inte presentera några juridiska arbetsdokument för polisen. Han visade dock foton av sitt pass i sin mobiltelefon för polisen och visade att han är jordan. Inget arbetstillstånd hittades i hans pass på hans mobiltelefons bilder.

Han erkände för polisen att han arbetade på frisersalongen och han fördes till Patongs polisstation. Phuket Express noterar att frisörer och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

Det var oklart om ägaren till frisörsalongen, som inte var identifierad, skulle åtalas anteckningar The Phuket Express.

Relaterade artiklar:

Patongpolisen har undersökt efter att de fått klagomål om att utlänningar utförde förbjudna jobb som frisörer och salongsarbetare.

Tre ryska kvinnor greps i Thalang för att ha tillhandahållit salonger och nageltjänster, vilket är en skyddad sysselsättning endast för thailändare.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.