Amerikan greps i Phuket för påstådd sexuella övergrepp mot 9-årig flicka

Phuket -

En efterlyst 30-årig amerikansk man greps efter att han påstås ha misshandlat en nioårig flicka sexuellt innan han flydde till Phuket.

Immigrationskontoret berättade för Phuket Express på tisdagen (18 julith) att på söndag (16 julith) arresterade de en man som de bara identifierade som Mr. Mayes, 30, amerikansk medborgare, i Rawai, Mueang Phuket.

Gripandet kom efter att Royal Thai Immigration Bureau underrättades om den eftersökte misstänkte från den internationella brottsutredningsenheten vid USA:s ambassad i Thailand. Mayes ska ha sexuellt utnyttjat en nioårig flicka i ett annat land många gånger innan han flydde till Thailand. Poliser upptäckte att han flyttade till Phuket och bodde i ett hus i Rawai.

Mayes reste in i Thailand den 29 julith, 2022 med ett 30 dagars turistvisum. Han stannade inte längre när han greps eftersom han hade ett icke-ED-visum.

Men hans visum har nu återkallats.

Vissa rapporter påstod att flickan var hans dotter, även om detta inte bekräftades av thailändska myndigheter. Den misstänkte kommer att frihetsberövas och utlämnas till amerikanska myndigheter för att möta sina rättsliga anklagelser.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.