80 havssköldpaddor kläcks och beger sig in i Phang Nga havet – VIDEO

Phang Nga –

Åttio unga gröna havssköldpaddor har framgångsrikt kläckts och tagit sig ut i havet i det thailändska Mueang-distriktet.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att på måndagen (17 julith) chefen för Similan National Park, Mr. Sarayut Paso, meddelades av en parkpersonal på Meang Island att åttio små gröna havssköldpaddor hade kläckts och gått tillbaka ut i havet.

En mamma grön havssköldpadda lade 91 ägg den 20 majth, 2023. Det tog 58 dagar för 87.9 procent av äggen att kläckas. Två av dem var fortfarande svaga och de kommer att hållas under god vård innan de släpps tillbaka i havet senare.

Relaterad artikel:

Sextioåtta havssköldpaddor har framgångsrikt kläckts och tagit sig ut i havet i Similan National Park.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.