Thailand utsågs till nionde bästa pensionsdestination i världen

PRESSMEDDELANDE:

Thailand rankades på nionde plats bland de bästa länderna för pensionering. Detta erkännande kommer från tidningen International Living, som publicerar ett årligt Global Retirement Index som rankar de bästa pensionsdestinationerna.

Bland de listade länderna i 2023 års index står Thailand vid sidan av Portugal, Mexiko, Panama, Ecuador, Costa Rica, Spanien, Grekland och Frankrike, och knutet till Italien. Thailand är det enda asiatiska landet i denna grupp.

International Living har detta att säga om Thailand: "Thailands utlandsöverdragande är att det erbjuder en överkomlig levnadskostnad men ändå visar ett berikat sätt att leva .... Förmodligen är de bästa erbjudandena i Thailand på fastigheter. Utlänningar kan köpa lägenheter väldigt enkelt och det finns fynd överallt... En annan enorm fördel med att bo i Thailand är sjukvårdsinrättningarna.”

Den thailändska regeringen har genomfört investeringsfrämjande åtgärder för att ytterligare förstärka landets attraktionskraft. Att etablera fler transportnätverk inom Thailand säkerställer bekväma inhemska och internationella anslutningar. Dessa faktorer, i kombination med ansträngningar för att främja den kreativa ekonomin, kommer att bidra till att attrahera utländska investeringar i bostäder, samt främja jobbskapande och inkomstgenerering för thailändarna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.